Share on Pinterest
Share with your friends


Submit

Nicole kroesen zelfstandig en financieel onafhankelijk

Achteraf kun je het allemaal zo mooi duiden: dat het al langer niet goed ging tussen ons, dat we telkens wel wat probeerden te verbeteren, maar daar toch niet blijvend in slaagden. Dus achteraf gezien was de mededeling dat we uit elkaar gingen wel verklaarbaar. Maar op het moment zelf kwam het als een donderslag bij heldere (ok, misschien een beetje bewolkte) hemel.

De periode van scheiding was niet de meest gelukkige uit mijn leven. Maar ik realiseerde me wel dat ik er daarna toch echt alleen voor zou staan. Alleen verantwoordelijk voor een woning, voor de telefoon en de internetrekening, alleen zorgen dat ik vervoer had en benzine kon betalen voor dat vervoer. Dat ik de enige was die voor de boodschappen ging betalen. Kortom, ik realiseerde me dat ik ervoor moest zorgen dat er geld binnenkwam.

Nu was ik altijd al een verstandig meisje en ik had op dat gebied dan ook aardig goed voor mezelf gezorgd. Ik had mijn opleidingen afgemaakt, had tijdens mijn werk ook nog verder geleerd in de avonduren en ik had ook die opleidingen afgemaakt. Toen er kinderen kwamen ben ik wel wat minder gaan werken, maar ik ben altijd blijven werken. Omdat ik vond dat ik een leukere moeder was als ik naast de verzorging van de kinderen ook nog met “grote” mensen zou omgaan, maar ook omdat ik ergens in mijn achterhoofd ook wel wist dat één op de drie huwelijken tegenwoordig eindigt in een echtscheiding en dat ik dan niet wilde terugvallen in de bijstand. Dus nadat het stof om de scheiding was opgetrokken, bleek ook dat ik het zelf kon. Ik zette de tering naar de nering. Abonnementen gingen de deur uit en mijn kledingkast bleek echt nog wel in een aantal jaar kleding te kunnen voorzien. Ik was zo ongeveer gelijktijdig aan die mededeling dat we uit elkaar gingen begonnen als zelfstandig ondernemer, midden in de crisis, dus nu ik dat eenmaal overleefd had, zou het toch wel goed komen?

Met mij gaat het dus eigenlijk best prima. Ik heb het betalen van alle rekeningen weer ter hand genomen, ik heb de verzekeringsportefeuille tegen het licht gehouden en zelfs mijn zorgverzekering bestudeerd. Ik kan van mezelf zeggen dat ik zelfstandig en financieel onafhankelijk ben.

Maar ik zie het zo ongelooflijk vaak fout gaan om mij heen. Zoveel vrouwen (meestal zijn het vrouwen) die afhankelijk worden van hun man, niet meer werken en als het huwelijk dan eindigt door scheiding of overlijden van de man, dan zitten ze in de problemen. Want hun man deed de administratie, hun man zorgde voor het inkomen, hun man regelde de belastingaangiftes en de verzekeringszaken….

Ik geloof in een wereld waarin vrouwen zelfstandig en financieel onafhankelijk zijn. Een wereld waarin deze vrouwen een voorbeeld zijn voor hun kinderen, voor hun dochters. En het is mijn missie om vrouwen daarbij te begeleiden.

 

Nicole kroesen

Bewaren

 

 

Gratis ebook

schrijf je nu in en ontvang
gratis het e-book en
mijn Tips en Trucs
 Ik hou zelf ook niet van spam
en ben dus zuinig op jouw gegevens.