Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Goede voornemens

  Goede voornemens

  Voor mij is het een vast onderdeel van het einde van het ene jaar en het begin van het andere jaar. Ik kijk wat ik bereikt heb, wat er goed gaat (en waar ik dus graag meer van wil) en wat er minder goed gaat (en waar ik dus ook minder van wil). Zo ben ik zo langzamerhand helemaal klaar met mijn iets te volle inbox. Dus dat staat op mijn lijstje met goede voornemens: inbox schonen en schoon houden. Ik ben een enorme liefhebber van lijstjes maken. Daarom maak ik ook meteen een lijst van 100 dingen die ik dit jaar persoonlijk wil bereiken. En eenzelfde lijst van dingen die ik zakelijk wil bereiken. “You dream big, you get big” tenslotte.

  Voornemens

  Wat staat er op jouw lijst van goede voornemens? Ben je nu zonder baan, of heb je een baan waar je niet (meer) zo blij van wordt? Dan kan ik me voorstellen dat er “een nieuwe baan” op staat. Ik help je graag aan een aantal ideeën om dat doel wat dichterbij te halen.

  Lijstje van bedrijven waar je graag wilt werken
  Maak een lijstje met je favoriete bedrijven, hun websites, wie je daar kent en een link naar hun vacaturepagina.

  Lijstje van mensen die je verder kunnen helpen
  Natuurlijk kun je daar mensen op zetten die je al kent, maar waarom ook niet een paar die je graag zou ontmoeten, je weet het maar nooit…

  lijstjes maken voornemensLijstje van dingen die jij beter kunt dan een ander
  Niet alleen zal dit lijstje je meer zelfvertrouwen geven, het is altijd goed om te zien waar jouw kwaliteiten liggen. Het helpt je bij het opstellen van je motivatiebrieven, bij je profieltekst op je LinkedInprofiel etc. En ben je, met jouw kwaliteiten, wel op de best bij jou passende banen aan het solliciteren?

  Lijstje wat je wilt achterlaten in 2015 en wat je wilt bereiken in 2016
  Zowel op werk- als op persoonlijk gebied. Met wie wil je meer of juist niet meer praten, wil je een boek schrijven of van welke gewoontes wil je af?

  Lijstje van boeken die je nog wilt lezen
  Hier kun je ook prima die boeken op zetten die je tegenkomt. Ook altijd heel handig voor je verlanglijstje.

  Ook privé lijstjes?

  Misschien hebben zakelijke lijstjes voor het vinden van een baan nu jouw hoogste prioriteit. Vergeet niet dat als je beter in je vel zit, je dat ook uitstraalt.

  Lijstje voor Later/Ooit/Misschien
  Jij hebt ze vast ook, die dingen die je misschien later als je groot bent nog wel eens zou willen doen. Ballonvaren stond ooit op zo’n lijstje van mij (inmiddels heb ik dat gedaan), maar leren kalligraferen staat er nog steeds op.

  Lijstje van de dingen waar je dankbaar voor bent
  Ik heb gemerkt, en ik ben echt niet een zweverig type of zo, dat als je je dankbaar toont voor wat je hebt, meer jouw kant op komt.

  Lijstje van korte klusjes
  Soms heb je gewoon even 5 minuten over, net genoeg tijd om bijvoorbeeld een stapeltje papier op te pakken en te schonen. Of om een paar mailtjes te beantwoorden. Of om je LinkedIn connecties uit te breiden met het uitnodigen van mensen die je hebt ontmoet (of graag zou willen ontmoeten). Misschien om een wandelingetje te maken of een glas water te drinken. Of om na te gaan of de pennen die je hebt nog wel werken en diegene die dat niet doen weg te gooien.

   

  Welk lijstje of lijstjes maak jij? Wat zijn jouw goede voornemens? Deel jouw tip hieronder.

  Bewaren

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit