Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Ben jij aan de leiding? Of word je geleid?

  Ben jij aan de leiding? Of word je geleid?

  Afgelopen weekend werd ik tot twee keer toe herinnerd aan een hele belangrijke les. De les dat je zelf voor de volle 100% verantwoordelijk bent voor wat je doet. De les dat je zelf het stuur moet pakken, want dan kan je de richting bepalen. En niet alleen de richting maar ook de snelheid. Want als je achter het stuur zit, dan kun je nu eenmaal veel makkelijker bij het gaspedaal.

  Stuur of speelbalstuur

  Hoe vaak gebeurt het niet dat ik mensen hoor zeggen “werkgevers zitten niet te wachten op mensen van mijn leeftijd” of “de economie is nu eenmaal slecht”. Hoe krachtig kom je dan over? Ben jij dan zelf aan het stuur of word je gestuurd? Gestuurd zelfs in willekeurig welke richting? En de kans dat dat ook de richting is waar je naar toe wilt, die is vaak niet zo groot. Je maakt jezelf tot een speelbal van iets anders, tot een soort slachtoffer. En vaak ziet dat soort mensen daar dan ook weer een bevestiging in. “Zie je nou wel?”

  Zijn dat dezelfde mensen die zich wel inschrijven voor een workshop of een webinar, maar toch niet gaan? Op die manier kunnen ze dan weliswaar wel een sollicitatie-activiteit noteren, maar hoe zinvol is het? Welke rol pak jij dan? Want als je niet komt opdagen, dan verander je ook nooit iets aan je eigen situatie.

  En als je wel komt opdagen, als je wel het webinar of de workshop volgt, wat doe je dan met de informatie die je hebt gekregen? Wat gebeurt er met het e-book dat je gedownload hebt? Ga je daarmee aan de slag of roep je al vrijwel meteen dat het niets voor jou is en dat het voor jou toch niet werkt. Hoe vaak denk je dat je hebt moeten opstaan voordat je kon lopen? Hoe vaak ben je op je billen gevallen als klein kind? En als je toen had gezegd of gedacht “Dit werkt toch niet voor mij”, waar zou je dan nu zijn? Hoe ver was je gekomen als je bij de eerste zwemles dacht “die borstcrawl is niks voor mij, en duiken dat kan ik toch ook niet”?

  Zelf doen

  Als je niet tevreden bent met waar je nu zit, waar je nu bent, dan zul je daar zelf iets aan moeten veranderen. Een van de meest bizarre redeneringen vind ik dat als je 100 keer iets hebt gedaan en je hebt 100 keer min of meer hetzelfde resultaat gehad, dat je dan als bij toverslag de 101e keer ineens een ander resultaat krijgt. Als je andere resultaten wilt, dan zul je andere dingen moeten doen. En daarvoor is het zo ongelooflijk belangrijk dat je zelf die verantwoordelijkheid neemt, dat je zelf aan dat stuur gaat staan. Om zelf jouw richting te kunnen bepalen.

  En als je nou het stuur niet meer kan vinden, of niet weet hoe je gas moet geven of richting bepalen, neem dan even contact met mij op voor een gratis skypesessie. Dan help ik je weer op gang.

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit