Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Jarig? Dat is een reden om te netwerken!

  Jarig? Dat is een reden om te netwerken!

  Vandaag is een vriendin van mij jarig. Dat stond natuurlijk in mijn agenda, maar ik werd er ook aan herinnerd door Google en door Facebook (niet in de laatste plaats doordat zij een grappig filmpje plaatste dat zij gefeliciteerd werd door haar weegschaal). En wat doe je dan als een vriendin jarig is? Precies, dan laat je haar weten dat je aan haar denkt. Dus ik belde haar. En ik zong “lang zal ze leven” voor haar, omdat ik nou eenmaal vind dat dat erbij hoort op je verjaardag, dat er iemand een liedje voor je zingt aan de telefoon.

  En vervolgens hebben we ruim een uur aan de telefoon gezeten. Niet alleen over hoe het met haar gaat. Of over hoe het met mij gaat. Nee, we hebben ook heel lang gesproken over hoe het zakelijk met haar gaat en met mij.verjaardag

  Eigenlijk werd het dus meer een netwerkgesprek: waar ben jij mee bezig, waar ben ik mee bezig? Want pas als je dat weet kun je echt iets voor elkaar betekenen. Dan kan ik haar tippen op mensen die mogelijk voor haar interessant zijn (en hopelijk zij mij ook). En dat is precies waar netwerken om draait. Wat kun jij betekenen voor de ander? En als iedereen er zo in zit, dan komt er vanzelf iets naar je toe.

  Netwerk

  Vaak hoor ik om me heen dat mensen zeggen dat ze helemaal geen netwerk hebben. Jammer, dat ze het niet zien, denk ik dan vaak. Want was dit – toen ik haar jaaaaren geleden begon te volgen op Twitter – een dame waarvan ik dacht “die zou wel eens iets voor mij kunnen betekenen?”. Nee, ik vond het leuk om met haar te twitteren, jaren later hebben we elkaar in real live ontmoet via een event dat we op twitter vonden. En ja, het klikte tussen ons. Maar zoals dat met vriendschappen wel vaker gebeurt zijn er tijden waarop je elkaar intensief spreekt en tijden waarop dat wat minder intensief plaatsvindt. En onze vriendschap zat even in zo’n laatste tijd. Maar gelukkig is daar dan mijn agenda (en Google en Facebook dus) die een prachtige gelegenheid, namelijk haar verjaardag,  aanbieden om de banden weer eens aan te halen.

  Dat kun jij natuurlijk ook. Op Linkedin zie ik regelmatig staan dat iemand een nieuwe baan gevonden heeft of een werkjubileum heeft. Dat zijn prima gelegenheden om weer eens iets van je te laten horen. Dat zou jij zelf toch ook leuk vinden? Als iemand dan contact met je opneemt om eens bij te kletsen (al dan niet via Facebook, Whatsapp, LinkedIn of welk ander social media kanaal ook)?
  Ik merk vaak dat mensen het zelf wel leuk vinden om te ontvangen, maar zelf eigenlijk jammer genoeg niet het initiatief nemen. Hoe makkelijk is het om je vrienden via Facebook een fijne verjaardag te wensen? Facebook attendeert je er zelfs op. Nauwelijks moeite en toch een leuk effect. Zo simpel kan het soms zijn.

  Met wie kan jij vandaag contact opnemen?

  Bewaren

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit