Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • 12 tips om je cv te verbeteren

  12 tips om je cv te verbeteren

  Die vraag krijg ik echt heel vaak. “Hoe zorg ik er nou voor dat mijn cv opvalt in de stapel?” Natuurlijk hebben alle cv’s min of meer dezelfde inhoud: een stuk over jou en waar ze je kunnen bereiken, een stuk over je opleidingen en je werkervaring. Maar hoe maak jij nou het verschil in jouw cv?

  Want dat je curriculum vitae op moet vallen in de stapel, dat weet je nou zo langzamerhand wel. En natuurlijk kun je voor een hele mooie lay-out kiezen, maar de lay-out ondersteunt de inhoud. Die kan nooit een minder goede inhoud vervangen. Vandaag deel ik met jullie mijn tips om je cv te verbeteren.

  Mijn 12 tips

  1. Zorg ervoor dat alles wat op je cv staat een relatie heeft met iets uit de vacature waar je op solliciteert. Tenminste 5 sleutelwoorden van de vacaturetekst moeten er in staan.

  2. Je cv is niet langer dan 2 pagina’s. Bij voorkeur één hele pagina of 2 hele pagina’s. Let er ook op dat er niet op de eerste pagina een groot stuk wit onderaan staat. Een rustige lay-out nodigt uit om verder te lezen.

  3. De opsommingstekens staan – overal – netjes onder elkaar.

  4. In één oogopslag moet duidelijk zijn dat je aan de gestelde vereisten voldoet. Staat er dat je een Hbo-opleiding moet hebben, verstop die dan niet ergens onderaan op de tweede pagina.

  5. Op je cv staat een samenvatting (bovenaan!) waar je aantoont dat jij geschikt bent voor de baan. Je geeft daarin aan hoe hij het probleem van het bedrijf kunt helpen oplossen. En, tip, dat is niet “ik zoek een baan als …”

  6. Stel je cv op een positieve manier op. Gebruik de woorden “niet” en “geen” zo min mogelijk, of liever nog, gewoon niet.

  7. Kies een lettertype dat makkelijk te lezen is. En zeker niet te klein. En zorg ervoor dat het lettertype overal hetzelfde is.

  8. Over vorige banen schrijf je in verleden tijd. Over je huidige baan schrijf je in tegenwoordige tijd. Klinkt logisch toch?sleutelen aan cv tips solliciteren

  9. Je cv is meer dan een lijst met samenvattingen van je functiebeschrijvingen. Schrijf vooral ook op wat je er gerealiseerd hebt. Wat onderscheidt jou van de rest?

  10. Kwantificeer je ervaring. Gebruik aantallen fte als je leiding hebt gegeven. Geef besparingen aan in euro’s. Wees trots op je resultaten.

  11. Laat je cv door een ander nakijken zodat er geen spel- en taalfouten op staan.

  12. Zorg ervoor dat je een goede indruk achterlaat bij degene die je cv leest. Je solliciteert ernaar om een groot aantal uur per week met hen door te brengen. Wat is jouw unieke, bijzondere bijdrage aan de organisatie?

   

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit