Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • 15 tips voor de vakantieperiode

  15 tips voor de vakantieperiode

  Afgelopen vrijdag begon bij ons de zomervakantie en in de aanloop daarnaartoe was het natuurlijk al wat rustiger aan het worden op het banenfront. Bedrijven waren zich aan het voorbereiden op de rustige tijd in de zomer, sollicitatieprocedures werden snel nog afgerond of juist uitgesteld tot na de vakantieperiode. Kortom, komkommertijd. Of toch niet?

  vakantie komkommertijd solliciteren bezig zijn uitrusten voorbereiden linkedin connecties netwerkenMaar komkommertijd of niet, als je op zoek bent naar een andere baan is er best veel wat je in deze periode kunt doen.

  Wat kun je doen?

   

  1. Verzamel alle visitekaartjes die je nog ergens hebt liggen en waar je nog een keer wat mee zou moeten doen en nodig iedereen uit door middel van een persoonlijke uitnodiging (zeker als het al wat langer geleden is dat je die persoon ontmoet hebt).

  2. Test je pitch op iedereen die niet op vakantie is, maar ook op vakantie kun je je pitch oefenen want ook daar kom je mensen tegen, die geïnteresseerd zijn in wat je doet. Snapt je buurvrouw (op de camping) wat je bedoelt met je pitch?

  3. Heb je een goed voicemailbericht op je telefoon? Want natuurlijk zijn recruiters niet de hele zomer op vakantie. Ik ben zelf wel eens (we waren toen in Nederland op vakantie) terug naar huis gegaan voor een gesprek, dat had ik niet gehad als ik mijn telefoon niet bij me had en mijn voicemail niet ingesproken was.

  4. Ruim je administratie op. Stop alles in een ordner bij elkaar, in van die handige insteekmapjes, één mapje per sollicitatie. Bij Action kun je dat allemaal voor niet al te veel geld halen.

  5. Hou eens grote schoonmaak onder alle nieuwsbrieven die je volgt. Via unroll.me kun je dat heel eenvoudig doen.

  6. Lees in de vakantie een boek om je vakkennis op peil te houden, ook dat kan bij het zwembad.

  7. Google jezelf eens. Wel eerst even uitloggen bij Google (bijv. gmail) want anders beïnvloed je je resultaten. Blij met wat je ziet of kan daar nog wel wat aan gedaan worden?

  8. Bij welke bedrijven zou je nou echt graag willen werken, maak een shortlist. Zoek vervolgens via LinkedIn uit wie je daar kent of wie je daar zou kunnen introduceren. Plan je acties voor na de vakantie.

  9. Ruim je email op. Tenzij je dat natuurlijk al doet, maar in mijn mailbox staan echt veel te veel mails. Hoogste tijd om te schonen dus.

  Wat kun je nog meer doen?

   

  10. Start met een lege to-do lijst. Ik ben zelf erg fan van een post-it per taak en dan lekker weggooien als het gedaan is. Schrijf alle dingetjes op die gedaan moeten worden, nu of in de toekomst. Geen betere manier om een leeg hoofd te krijgen.

  11. Maak een overzicht (bijvoorbeeld in excel) van alle sites die je vaak bezoekt. Vanuit Excel kun je gemakkelijk doorklikken. Een link op je bureaublad naar dit document is helemaal top!

  12. Plan juist in de vakantieperiode een koffieafspraak met diegene waar je zo graag een keer koffie mee wilt drinken. Vaak hebben mensen in de zomerperiode net wat meer tijd en met dat mooie weer vinden ze het vast een prima excuus om op een terrasje te zitten. Natuurlijk bied jij aan de koffie te betalen.

  13. Verplaats je foto’s van je smartphone naar je computer en gooi weg wat je niet wilt houden. En neem jij je ook al jaren voor om er een boek van te laten maken? Na de vakantieperiode zijn er vaak aanbiedingen, dus als jij deze periode nou benut om zo’n boek alvast helemaal klaar te maken, dan hoef je straks alleen nog maar te bestellen.

  14. Kijk eens kritisch naar je LinkedIn-profiel. Staat alle werkervaring er op? Heb je een uitnodigende headline? Lees hier mijn 8 tips om snel je LinkedIn-profiel op te poetsen.

  15. En als laatste: geniet van je vakantie. Geniet van het mooie weer. Rust uit, doe nieuwe energie op en laad op voor de komende periode.

  Waar en wanneer je dit doet mag je natuurlijk zelf weten. Wat doe jij aan het vinden van een nieuwe baan in de zomervakantie?

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit