Share on Pinterest
Share with your friends










Submit
  • 8 tips om snel je LinkedIn profiel op te poetsen

    8 tips om snel je LinkedIn profiel op te poetsen

    linkedin oppoetsen profiel samenvatting connecties tip Als je op zoek gaat naar een andere baan kun je heel veel profijt hebben van LinkedIn, zo’n 70% van de vacatures wordt namelijk via-via ingevuld. En veel van dat via-via gebeurt op LinkedIn. Genoeg reden om nu toch eindelijk een keer serieus aan LinkedIn te beginnen lijkt mij.

    Een van de valkuilen waar ik werkzoekenden nog wel eens in zie tuimelen, is dat hun LinkedIn eerst perfect moet zijn voordat ze anderen kunnen gaan uitnodigen. Ze hebben wel een profiel, maar daar is het dan ook wel zo’n beetje mee gezegd. Een gemiste kans, want wanneer is je profiel dan perfect? Als je een nieuwe baan hebt? Je profielsterkte, zoals LinkedIn dat noemt, is namelijk ook afhankelijk van het aantal connecties dat je hebt.

    Maar wat moet er nu echt op je LinkedInprofiel staan voordat je uitnodigingen kunt gaan versturen?

    Voordat je begint

     

    Zet eerst je statusupdates uit. Dat doe je bij je profiel aan de rechterkant. updates LinkedIn profielwijzigingenScroll even naar beneden tot je dit ziet:

     

    1. Een foto. Profielen met een foto worden een stuk vaker bekeken dan zonder foto. En als je nou nog een vakantiekiekje of een foto van pak ’m beet 10 jaar geleden op je profiel hebt staan, dan wordt het wel eens tijd voor een nieuwe – professionele – foto. Investeer daar wat in, het betaalt zich terug!

    2. Een goede headline. Dus niet één waarin alleen staat dat je op zoek bent naar een andere uitdaging, maar één waarin staat wat jij bijdraagt bij een werkgever.

    3. De samenvatting. Dé plek om je elevator pitch te plaatsen. Tip, je kunt gewoon knippen en plakken vanuit een tekstverwerkingsprogramma. Dat is vooral heel handig als je met opsommingstekens wilt werken, die kun je in LinkedIn zelf namelijk niet maken.

    4. Je werkverleden. Waar heb je gewerkt, van wanneer tot wanneer en wat was je functie daar. Kies daarbij de meest gebruikelijke functiebenaming, hoe heet de functie nu? Daarbij zet je natuurlijk ook wat je daar gedaan hebt en welke resultaten je behaald hebt.

    Maar ook

    5. Je opleidingen. Relevante opleidingen, dat je zwemdiploma’s hebt is voor sommige functies wel degelijk relevant, maar zeker niet voor alle. Hier kun je ook extra informatie kwijt, bijvoorbeeld over scriptie-onderwerpen of afstudeeronderzoeken. Let er bij dit punt ook even op hoe de opleiding nu heet en als die inmiddels anders heet (mijn opleiding Personeel & Arbeid heet tegenwoordig bijvoorbeeld Human Resources Management), zet ze er dan allebei op.

    6. Vaardigheden toevoegen: welke vaardigheden heb je? Hier kun je zelf je eigen vaardigheden opnoemen en als het meezit, gaan mensen je daarvoor onderschrijven.

    7. Contactgegevens. Als een recruiter je gevonden heeft op LinkedIn dan wil je natuurlijk ook bereikbaar zijn. Dus: je mailadres (wel een serieus adres), je 06 nummer (en niet bang zijn dat iedereen je nu telefonisch gaat lastigvallen, mijn 06-nummer staat ook al jaren op mijn LinkedIn profiel en ik ben nog nooit met onzin gebeld, wel met interessante aanbiedingen, vragen, etc.!), eventueel je twitteraccount als je daarmee ook naar werk zoekt en/of je expertise laat zien of een link naar je eigen website.

    8. En dan kun je met een gerust hart bekenden (vrienden, buren, oud-collega’s, vroegere klasgenoten, mensen die je kent van sport, van netwerkevenementen, van het schoolplein) uit gaan nodigen. En natuurlijk gebruik je daar wel een persoonlijke uitnodiging voor.

    Als je (voorlopig) klaar bent met aanpassen zet je je profielupdates natuurlijk wel weer aan.  Zijn wij eigenlijk al connecties op LinkedIn?

    Share with your friends










    Submit
    Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends










Submit