Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Aan het einde van het jaar…

  Aan het einde van het jaar…

  Aan het einde van het jaar maak ik altijd even tijd om terug te kijken op het jaar dat dan bijna achter me ligt. Wat waren de hoogtepunten? En wat waren de dieptepunten? Waar ga ik mee stoppen (of althans mee proberen te stoppen)? En waar ga ik meer van doen? Wat zijn de plannen voor het volgende jaar?

  Een van de prettige dingen van een nieuw jaar is dat het nog helemaal nieuw, vers en schoon is. Er is nog niets gebeurd, het heeft nog niets gebracht of weggenomen. Het is voor mij als een onbeschreven blad. En dat nodigt uit om creatief te gaan kijken. Wat zijn mijn wensen voor de komende periode, wat zijn mijn verlangens, hoe wil ik me voelen?

  Niet afhaken hoor, als je het gevoel hebt dat ik zweverig aan het worden ben! Dat ben ik niet en het gaat echt allemaal ergens naar toe. Vorige week heb ik met een aantal anderen droomborden gemaakt. Een droombord is als een moodboard, maar daar waar je op een moodboard aangeeft wat de sfeer zou kunnen zijn, geef je op een droombord aan wat je dromen zijn.

  En ik vond het heel leuk om te doen, dus misschien jij ook wel. Maak van deze vrije dagen gebruik om wat tijd voor jezelf te nemen en een droombord te maken. Bijvoorbeeld van je nieuwe baan. Hoe wil jij je voelen in je nieuwe baan, wat voor collega’s heb je (of werk je helemaal alleen), wat voor gevoel roept de organisatie bij je op, op welke manier wil jij naar je werk kijken, hoe verdeel je je aandacht tussen werk en privé? Laat daar je gedachten eens over gaan.

  Als je goed en groot droomt, brengt de aantrekkingskracht het bij jedan Pak vervolgens een stapel oude tijdschriften, maar oude kranten kan natuurlijk ook. En knip of scheur alles uit wat je aanspreekt. Niet te voorzichtig dromen. You think big, you get big. Want als je je dromen maar duidelijk genoeg het universum instuurt, dan zou het universum die zomaar eens waar kunnen maken. Ook als je er niet in gelooft! Want zo werk de “Wet van de Aantrekkingskracht” nu eenmaal. Er is alleen één “maar”. De Wet van de Aantrekkingskracht kent het woord “niet” niet. Dus formuleer je dromen, je verlangens op een positieve manier. Niet wat je niet wilt, maar juist wat je wél wilt. Knip of scheur dus wat je wensen en dromen zijn.

  Daarna ga je alle knipsels of scheursels opplakken op een groot vel papier. Net zo netjes, vol of uitbundig als jij wilt. Woorden die je erbij wilt hebben maar die je niet bent tegengekomen, kun je samenstellen uit letters die je gewoon naast elkaar plakt.

  En dan hang je dat droombord ergens goed in het zicht. Bij mij hangt hij boven mijn computer. Zodat je er elke dag even naar kunt kijken. Zodat het je inspireert om misschien het geluk wel een handje te helpen in de goede richting?

  Ik wens je heel fijne feestdagen en een succesvol 2015!

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit