Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Dit is de voicemail van ….

  Dit is de voicemail van ….

  Ja hoor, gisteren was het weer zo ver. Iemand had mij gebeld en ingesproken op mijn voicemail. En zoals ik op mijn voicemail beloof, bel ik dan altijd netjes terug (tenzij het iemand is die overduidelijk liever de hond wil spreken). Op het moment dat ik terug belde, kreeg ik de persoon in kwestie niet aan de lijn. Nee, ik werd doorgeschakeld naar de voicemail. Niets aan de hand, zo je op het eerste gezicht zeggen. Totdat ik de boodschap hoorde.

  “U bent verbonden met de voicemail van 06 – en dan een hoop cijfers die samen een nummer vormen dat ik natuurlijk niet uit mijn hoofd ken en daarom ook geen enkel idee heb of het wel klopt -, u kunt een boodschap inspreken na de toon”. In dezelfde lijn kennen we ook de voicemail die ongeveer zo gaat: (onpersoonlijke blikken stem): Dit is de voicemail van … gevolgd door enige stilte en dan ongemakkelijk jouw naam, door jou ingesproken op de daarvoor door de blikken stem opengelaten ruimte.

  Lekker persoonlijk, denk ik dan. Fijn dat je even moeite hebt genomen om mij toch nog min of meer persoonlijk te woord te staan. En ook…. wat een ongelooflijk gemiste kans.

  voicemailBeter leren kennen

  Elke kans die je namelijk hebt om jezelf meer bekend te maken aan een ander, is er één. En in de marketing werkt nu eenmaal nog steeds de wet van zeven. Mensen moeten je zeven keer “tegenkomen” voordat ze zaken met je willen doen. Dus ook voordat ze je in dienst willen nemen. Je brief en cv, het tevoren bellen met slimme vragen over de vacature, het opzoeken van jou op LinkedIn, ze tellen allemaal mee voor die beoogde zeven. Dus als je dan de kans laat liggen om jou wat beter te leren kennen via je voicemail… Dan vind ik dat jammer.

  Wat dan wel?

  Maar wat zet je dan op je voicemail? Je favoriete band, gevolgd door  “Joooo, met mij, spreek effe wat in …” is vaak niet wat je als eerste aan je werkgever wilt laten horen. Jammer voor je vrienden die dat wel gewend zijn, maar als je aan het solliciteren bent, dan kun je beter voor iets formelers kiezen. Een redelijk standaard tekst is bijvoorbeeld: Goedendag, dit is de voicemail van [voornaam achternaam]. Op dit moment ben ik niet in de gelegenheid de telefoon op te nemen, spreek een boodschap in dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

  Het zou toch zonde zijn als de recruiter van de baan die je graag wilt hebben jou belt en dan een minpuntje noteert voor je voicemail? Dus, wat heb jij op je voicemail staan?

   

  Bewaren

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit