Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Helemaal geen zin in solliciteren

  Helemaal geen zin in solliciteren

  Als je al een tijdje bezig bent om een andere baan te vinden, dan heb je het vast wel al eens meegemaakt: je hebt echt helemaal geen zin meer om iets te gaan doen aan solliciteren, je sollicitaties komen je neus uit.
  En natuurlijk weet je best dat dat niet de meest effectieve manier is om die andere baan te vinden. Maar, het is gewoon echt even he-le-maal op.

  Wat kun je dan wel doen?

  Vraag je teveel van jezelf? Neem je teveel hooi op je vork en prop je je dag helemaal vol? Kijk nog eens kritisch naar wat je allemaal van plan bent te doen en bedenk dan of het ook echt allemaal vandaag moet. Hou in je planning ook rekening met tegenslag of met extra dringende taken die er tussendoor komen.

  Beloon jezelf. Als je nu dit doet, dan mag je straks dat.

  Visualiseer het resultaat. Hoe zou het voelen als het achter de rug zou zijn? Hoe geweldig zal je je dan voelen? En je weet nu eenmaal dat voor niets alleen de zon opgaat en dus moet er geïnvesteerd worden.

  Doe iets anders. Ga een paar uurtjes naar buiten, een stuk lopen of fietsen. En als je terugkomt heb je weer energie om aan de slag te gaan.

  Maak afspraken met jezelf. Als je wel afspraken met anderen kunt maken, en je daaraan kunt houden, waarom dan niet met jezelf? Wanneer moet het klaar zijn, wat moet er precies allemaal gebeuren, wat moet je doen?
  Hak het in kleine stukjes. Een olifant eet je ook niet in één keer. Maak van de grote taak een aantal minitaakjes. Die doe je veel makkelijker dat die ene hele grote taak. En telkens als je een minitaakje af hebt, ben je toch weer mooi een stapje dichterbij je doel.

  Doe het gewoon. Hoppa, geef jezelf een schop onder je kont en ga aan de slag. Het moet toch gebeuren, dus waarom niet nu?

  Focus op één ding tegelijk. Multitasken is echt zóóó vorig jaar. Je bent dan feitelijk de hele tijd aan het switchen tussen verschillende taken en het duurt telkens even voor je weer je volledige focus hebt. Wat mij helpt (en misschien jou dus ook wel) is om alle afleiders uit te zetten. Dus geen mail, geen Facebook etc.

  Ga surfen op internet. En kijk wat je aan inspiratie of informatie kunt vinden. Er is echt een schat aan informatie beschikbaar via Google en dus ook inspiratie voor je sollicitatie-activiteiten.

  Vraag hulp. Hoe zou een ander het aanpakken? Even klankborden kan je enorm helpen. Misschien levert het vragen je zelfs wel een aanbod op om te helpen. En dat is nog gezellig ook.

  Denk minder, doe meer. Alle tijd die je verdoet aan piekeren en denken, had je ook kunnen besteden aan het daadwerkelijk doen van de taak die voor je ligt. En het vervelende is dat piekeren ook nog eens een keer echt helemaal niks oplevert. Het is net als schommelen: je beweegt wel, maar je komt nergens.

  En wat doe jij?

  Wat doe jij in zo’n geval, als je echt helemaal geen zin hebt? Deel jouw tips hieronder.

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →
 • Posted by chris on juli 30, 2015, 1:05 pm

  als ik geen zin heb, dan doe ik niets. dan ga ik naar het strand, of zo.

  Reply →
 • Posted by Kitty on juni 26, 2020, 8:25 pm

  Lekker niets doen. Ze bekijken het maar mooi.

  Reply →
 • Posted by Kitty on augustus 28, 2020, 2:50 pm

  Lekker drankjes drinken muziekje aan en zonnen als de zon schijnt. Ik doe niets meer. Die stomme werkgevers kunnen de boom in.

  Reply →
 • Posted by Jan on februari 22, 2021, 9:52 pm

  Hahaha je zult toch ooit je brood moeten verdienen, een uitkering krijg je ook niet voor eeuwig…

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit