Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Hoe besteed jij je tijd?

  Hoe besteed jij je tijd?

  .Je kent het vast wel. Je hebt zo veel tijd dat je echt alle tijd hebt om bepaalde dingen te doen. En opeens is die tijd op en heb je nog steeds niet af wat je had willen doen. Ik ben zelf de laatste tijd heel druk geweest met het afsluiten van een grote opdracht waar ik mensen met een bijstandsuitkering hielp op weer klaar te zijn voor de arbeidsmarkt. Maar nu die opdracht afgelopen is, laat mijn agenda een stuk meer ruimte zien. Vroeger was ik dan in de “lanterfanterstand” (wat een mooi woord!) terecht gekomen en was ik dus in een niet-actie-modus geschoten. Dan was de tijd voorbij gegaan, maar mijn klusjeslijst niet korter geworden.Hoe besteed jij je tijd

  Nu heb ik eerst even kerstvakantie gevierd met mijn kinderen en vervolgens ben ik in de actie-stand gegaan. Het is nu dinsdag na de kerstvakantie en ik heb al een kledingkast in elkaar gezet.Vanochtend heb ik de kapstok leeg gehaald om straks de muur erachter te kunnen schilderen. Want ik weet inmiddels dat mijn agenda best snel weer vol raakt met leuke klanten en allerlei nuttige koffiedrink-afspraken. En als ik dus niet nu meteen in de actie schiet, dan is mijn agenda dadelijk weer helemaal vol, maar mijn muur niet geschilderd, mijn zolder niet georganiseerd en de spullen die naar de kringloop mogen liggen dan nog steeds ergens in huis.

  Te veel tijd

   

  En dat is ook precies wat ik vaak bij werkzoekenden zie gebeuren. Ze hebben geen werk meer en ze barsten ineens van de tijd. En die tijd gaan ze dan in veel gevallen niet nuttig besteden, nee die gaan ze een beetje verlummelen. Die vier sollicitatie-activiteiten van het UWV heb je, als je je een beetje inspant, echt wel in een week gedaan en dus heb je nog 3 weken “over” om andere dingen te doen. Tenminste als je uitgaat van een minimum scenario. Maar de tijd gaat vanzelf voorbij, maar de zolder blijft zoals die was. En ook de jaargangen foto’s blijven liggen waar ze liggen.

  En als ze dan na een tijdje een baan hebben gevonden, dan komt het nare gevoel. Dat gevoel dat ze het eigenlijk ook wel anders hadden kunnen aanpakken, dat ze eigenlijk ook best een paar uurtjes hadden kunnen besteden aan de klusjeslijst. Maar dan “is daar geen tijd meer voor”, omdat ze dan weer op hun werk verwacht worden en dus schuiven de extra klussen wel heel gemakkelijk naar de achtergrond.

  Hoe doe ik dat?

   

  Ik maak ’s ochtends bij het ontbijt (en ik heb schoolgaande kinderen dus ik moet wel op tijd zijn) een lijstje met wat ik die dag moet doen van mijzelf. Een redelijk lijstje, want ook mijn dag heeft maar 24 uur. Dus zowel de zolder uitmesten als alle kledingkasten is niet reëel voor een dag. Maar dat reële lijstje dat werk ik dan af. Zo zette ik gisteren een kledingkast in elkaar, ga ik vandaag de muur in de gang schilderen en is morgen een deel van de zolder aan de beurt. Omdat ik er nu even tijd voor heb. Tot mijn agenda weer helemaal vol zit.

  Wat doe jij vandaag?

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit