Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Solliciteren is net daten

  Solliciteren is net daten

  Voor de meeste baanzoekers is solliciteren een middel om een bepaald doel te bereiken. Je komt maar zelden iemand tegen die zegt dat hij of zij het proces zo geweldig vindt. En als je zo iemand al tegenkomt, dan zijn het vaak heel bijzondere exemplaren. Nee, solliciteren is meer iets wat je moet doen om bij het gewenste einddoel – een baan – terecht te komen. Maar weet je dat het eigenlijk ook wel heel veel weg heeft van daten (en dat klinkt al een stuk leuker, toch)?

  Afwijzing

  De meeste mensen houden niet van solliciteren omdat ze zo vaak horen dat een ander beter geschikt is of erger nog, omdat ze helemaal niets horen. Net als bij daten, je hoopt dat de ander belt, maar dat is niet altijd zo…

  Geduld

  datenHoe lang duurt het om een baan te vinden? Dat verschilt van persoon tot persoon. En van de hoeveelheid aandacht die je er aan geeft. En van de plekken waar je naar een baan zoekt. Net als bij daten, als je onverzorgd op pad gaat, op de verkeerde locatie gaat zoeken en misschien één dag per maand besteedt aan het vinden van de ideale partner, dan zal je waarschijnlijk niet heel succesvol zijn. Daarnaast moet je er bij zowel solliciteren als bij daten vanuit gaan dat je een hoop kikkers zult tegenkomen. En die moet je eerst voorbij voor je je ideale wederhelft tegenkomt.

  Passend

  Een vegetariër kan nog zo mooi zijn, maar met een partner die slager is, zou het daar wel eens stuk op kunnen lopen. En een introvert persoon zal het waarschijnlijk niet lang volhouden in een omgeving waar alleen maar extraverts zitten. Kortom, kijk naar meer dan het ene plaatje. Kijk of je ook bij de andere onderdelen van het geheel past. Voor werkzoekenden betekent dat onder andere dat je ook moet nagaan of het bedrijf waar die ene geweldige baan is wel bij jou past.

  Het gaat om wie je kent

  Zelfs in deze tijd van Tinder of Happn zullen er nog steeds stellen zijn die elkaar hebben leren kennen omdat ze door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar zijn voorgesteld. Simpelweg omdat die vrienden al bedacht hebben of zij bij elkaar zouden passen.
  Om diezelfde redenen vindt meer dan de helft van de werkzoekenden een baan via hun netwerk. Wie weet er nu beter wat het betekent om bij dat bedrijf te werken dan iemand die er al werkt? En wie kan je beter aanbevelen dan iemand die met je gewerkt heeft, of met jou dezelfde opleiding heeft gedaan?
  Hoewel je merkt dat het langzaamaan beter gaat met het banenaanbod, zijn bedrijven nog steeds huiverig om mensen aan te nemen. En wat is dan een beter manier om die werkgever over die angst heen te helpen dan dat iemand, die de werkgever kent, jou aanbeveelt?

  Veerkracht

  Denk eens aan de meest gelukkige, succesvolle mensen die je kent. Wat hebben zij gemeenschappelijk? Zowel op werkgebied als op persoonlijk gebied tonen zij veerkracht.
  Het vermogen hebben om weer op te staan als het leven even tegen zit, zorgt ervoor dat je open blijft staan voor kansen. En je straalt ook vertrouwen, kracht en geluk uit. En dat willen recruiters (en anderen) graag zien. Plus,het maakt je ook nog eens dat je een goede vriend of een prettige collega of partner bent. En in liefde of in je carrière is dat toch wel heel belangrijk.

  Bewaren

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit