Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
 • Staat jouw telefoonnummer online?

  Staat jouw telefoonnummer online?

  Laatst sprak ik een dame die op zoek was naar ander werk. Ze had een prima LinkedIn profiel gemaakt, maar haar contactgegevens waren nogal mager ingevuld zeg maar. Ze vond het namelijk een vreselijk idee om haar telefoonnummer online te zetten. Wel haar cv online, dat ging dan nog net wel. En LinkedIn, vooruit, dat kon ook nog wel. Maar op het moment dat ik vroeg waarom de contactgegevens zo mager waren, waarom er geen 06-nummer was ingevuld, begon ze te sputteren. Tja, zo’n telefoonnummer, dan zou ze door Jan en alleman lastig gevallen worden.

  En dan schiet ik vaak toch in de lach. Want je wilt toch een baan? Je wit toch gevonden worden door die recruiter? En dan moeten ze je toch kunnen bereiken? En dat wil je toch zo makkelijk mogelijk maken? Maar nee, de gedachte dat ze hun telefoonnummer prijs gaan geven aan de héle wereld…. Dat is zo groot en zo ongelooflijk eng, daar beginnen ze niet aan.

  Eerlijktelefoonnummer-2

  Ik vraag altijd of ze mijn eerlijke reactie daarop willen. Want, hoe groot is nou precies de kans dat als je 68 connecties hebt op Linkedin en je profiel is de laatste 90 dagen door 3 mensen bezocht dat je dan ineens door hordes mensen telefonisch wordt lastiggevallen?

  Ik heb ook mijn telefoonnummer online staan. En niet alleen op LinkedIn, maar ook op mijn website. En op mijn facebookpagina. Denk je dat ik 24 uur per dag gebeld wordt door mensen die mij lastig willen vallen? Nee, natuurlijk niet. De meeste mensen weten niet eens van mijn bestaan af en die gaan mij dus echt niet bellen. Natuurlijk heb ik er wel eens een lolbroek tussen zitten die me belt (en die vertel ik dan altijd dat ik ‘m door zal verbinden met de hond) of een weinig verhullend WhatsApp bericht stuurt (en die blokkeer ik dan meteen, met een spammelding, zo ben ik dan ook wel weer).

  Verder heb ik ook mijn telefoonnummer op mijn visitekaartje staan (tja, hoe denk je anders dat klanten mij gaan bereiken?). Nu ik er nog eens over nadenk, het zouden natuurlijk ook mensen kunnen zijn die mij bellen die dat via mijn visitekaartje doen. Anyway, het aantal keer dat ik gebeld word zonder reden of een “bijzonder soort” WhatsApp ontvang is echt verwaarloosbaar, zeker als je mijn online zichtbaarheid vergelijkt met die van jou. Ok, dat laatste is een aanname, maar ik durf ‘m hier wel neer te zetten.
  En, je kunt altijd als je je baan gevonden hebt, je nummer weer verwijderen bij LinkedIn. Maar als je dan je nummer online zet, denk dan ook even na over je voicemail..

  Wat vind jij? Heb jij je nummer online staan?

  Share with your friends


  Submit
  Leave a reply →
 • Posted by Marije Essink on december 15, 2016, 11:32 am

  Bij mij leidde het vermelden van mijn telefoonnummer eerder alleen maar tot gebeld worden door MLM-types. Ik heb m’n nummer nog wel op m’n profiel staan, maar wel met vermelding dat ik geen interesse heb in MLM e.d.

  Reply →
 • Posted by Mirjam on december 23, 2016, 5:07 pm

  Natuurlijk staat mijn telefoonnummer online. En ook mijn mailadres. Hoe gaat men mij anders spontaan benaderen? Met postduif?

  Reply →
 • Posted by Dominique Wijnands on november 6, 2020, 6:56 pm

  Dominique

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends


Submit