Share on Pinterest
Share with your friends










Submit
  • Zorg dat je bereikbaar bent

    Zorg dat je bereikbaar bent

    De tijd dat je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek per post kreeg, daar zijn we nu wel min of meer uit. Ik ken nog één bureau dat alles per post doet, op van dat mooie dikke papier, echt heel keurig. Met een postzegel zelfs en niet zo’n “port betaald” stempel. Maar de rest van de communicatie over sollicitaties gaat inmiddels echt via mail of telefoon.

    En dan wil je natuurlijk wel een beetje professioneel overkomen. En niet dat je op twitter zo genoemd word (met dank aan @bjornluijters):

    Knipsel

    Ik zet wat tips voor je op een rijtje.

    Mail

    > Zorg voor een professioneel mailaccount. Geen fantasienamen zoals prinsesje73, stoerebink of dikvoormekaarshow. Via gmail bijvoorbeeld kun je heel gemakkelijk een mailadres aanmaken met jouw voor- en achternaam.

    > Zet als afzender in je mailbericht bij je emailhandtekening altijd je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en je LinkedInprofiel), maak er voor recruiters geen zoekplaatje van. Recruiters zijn juist blij als jouw gegevens makkelijk te vinden zijn. Beter een keer te veel genoemd dan op een cruciale plaats niet.

    > Denk er ook aan dat jouw brief en jouw CV best wel eens van elkaar gescheiden zouden kunnen worden. Dus én in je brief én in je CV staan je contactgegevens.

    > Ook bij contactgegevens op LinkedIn kun je dat mailadres opnemen. Als een geïnteresseerde je dan gevonden heeft, wil je natuurlijk ook dat het makkelijk is om contact met je op te nemen.

    Telefoon

    > Ook met je telefoonnummer ben je niet zuinig:
    – onder je handtekening in je email,
    – op LinkedIn, in je CV
    – en onderaan je brief. Een mobiel nummer is daar uitstekend voor!

    > Kies ervoor om één nummer te vermelden, dus niet zowel mobiel als vaste lijn. Lekker overzichtelijk.

    > Zorg voor een goede voicemailboodschap. Het gaat om je toekomstige werk, dus netjes en beleefd inspreken. En niet alleen je nummer laten opnoemen door die mevrouw die bij de voicemail hoort. Neem even de moeite om er iets passends van te maken. Ook je voicemail helpt namelijk mee aan een goede eerste indruk.

    > Wanneer je gebeld wordt door een onbekend nummer of een geheim nummer, neem dan op met je voor- en achternaam. “Ja, hallo?” klinkt niet zo heel professioneel, toch?

    > Als je gebeld wordt terwijl je in de supermarkt staat, vraag dan of je later even terug kunt bellen, omdat het nu niet zo goed uitkomt. En bel dan ook terug!

    > En mijn laatste tip, maar zeker niet onbelangrijk, is: zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is. Niets is zo vervelend als midden in een gesprek over een mogelijke baan er achter komen dat je batterij leeg is en op zoek moeten naar een oplader. Of halverwege een zin ineens wegvallen. Gewoon elke dag zorgen dat je met een opgeladen batterij begint.

    Heb jij nog aanvullende tips?
    Zet jouw reactie dan hieronder.

    Share with your friends










    Submit
    Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Most Viewed

 

 

Most Commented

Share with your friends










Submit